Za sva pitanja, pošalji nam mejl na info@usouns.org.
Close

Trenutna lokacija: Početna - Programi za studente - Volontiranje

Volontiranje

Volonterski rad kao način sticanja profesionalnog iskustva 

Više ili manje danas svi znaju sta je to volontiranje. Većina odgovora ce glasiti ili da je to ono sto se ne plaća, ili da je to kada radite za neko opšte dobro.

Volonterski rad je dobrovoljno i besplatno ulaganje vremena, znanja i vestina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti u korist drugog lica ili za opstu dobrobit društva.

Kao takvo, volontiranje se javlja u razlicitim oblicima:
– od tradicionalnih običaja uzajamne pomoci
– do organizovanog delovanja

Volonteri danas igraju važnu ulogu u dobrobiti i napretku u industrijalizovanim zemljama; zemljama u razvoju te programima za humanitarnu pomož, tehničku saradnju i unapređenje ljudskih prava i demokratije. Pokreću ih razni motivi, od dobrog osecaja dok pomažu drugima do prilike da se nauči nešto novoupoznaju nove ljude te steknu nove veštine.

Uloga volontera je važna za mnoge dobrotvorne ustanove u kojima su oni delimično odgovorni za rad organizacije, doprinoseci svojom stručnošću ili sposobnostima,  ali i štedeći novac.

Ako si zainteresovan/a da provedeš lepe trenutke, da nešto naučiš, učiniš neku akciju kvalitetnijom, napiši nam poruku u kojoj ćeš napisati šta je to što te inspiriše i šta voliš da radiš, kako bismo te na pravi način uključili u neku od predstojećih akcija. Takođe napiši okvirno koliko vremena si spreman/na da odvojiš nedeljno i obavezno fakultet sa kog dolaziš i smer.