Za sva pitanja, pošalji nam mejl na info@usouns.org.
Close

Trenutna lokacija: Početna - Saopštenja - Od studentskog aktivizma do društvene misije

Blog

Mnoge druge društvene misije u Srbiji, pokrenule su grupe studenata i mladih, željnih pružanja “izlaza” mladima iz (ne)kulturnog sistema vrednosti koji im je nametnut. EXIT Festival, koji je 3. februara obeležio 20 godina ”EXIT aktivizma”, nastao je iz aktivizma grupe studenata iz studentskih unija Univerziteta u Novom Sadu.

Od studentskog bunta do ove kreativne platforme, došlo je usled rešenosti nekolicine mladih, svesnih pojedinaca da, između ostalog, svoj sputan, kreativni potencijal i manjak mogućnosti za putovanje i proširivanje znanja van granica zemlje, učine mogućim za sve svoje vršnjake.

Povodom obeležavanja 2 decenije aktivizma, organizovani su tribina i izložba sa temom “Budućnost društvenog aktivizma”.

Na tribini je rečeno da je Exit jedini festival te veličine i značaja koji je nastao iz društvenog aktivizma mladih i kao takav od samog početka imao je snažnu poruku koja je okupila mlade.

Ta poruka je, kako je istaknuto, prvo okupila mlade u Srbiji i regionu, a onda i mlade iz celog sveta.

Izložbu “20 godina EXIT aktivizma” možete pogledati 4. – 9. februara 2017. od 10 do 18h u programskom prostoru “Fabrika” Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Bulevar Despota Stefana 5 u Novom Sadu. Ulaz je slobodan.

Snimak tribine.

Leave a Reply