Za sva pitanja, pošalji nam mejl na [email protected]
Close

Trenutna lokacija: Početna - Studentska unija Tehnološkog fakulteta - Projekti

Projekti

Međunarodni skup studenata tehnologije – U prethodnih osam izdanja naš fakultet je posetilo oko 300 studenata tehnologije iz zemalja bivše Jugoslavije. 2013. godine možemo da se pohvalimo da smo ugostili  oko 30 delegata sa 12 različitih Univerziteta u regionu. Ono što je obeležilo ovaj skup jeste i kvalitet programa koji smo ponudili, ali i izbor delegata, jer su se među njima nalazili najbolji predstavnici svojih fakulteta, studenti završnih godina osnovnih i master studija, studenti na doktorskim studijama, među kojima su bili i oni koji su nagrađivani na nacionalnom i Evropskom nivou za svoje projekte.

– Ciljevi Međunarodnog skupa studenata tehnologije su  prvenstveno povezivanje Fakulteta u regionu i uspostavljanje komunikacije među studentskom populacijom. Komunikacija među studentima, koji teže da zauzmu poziciju aktivnog partnera u obrazovnom procesu, neophodna je radi korektnijeg i  uspešnijeg učestvovanja u reformama koje se trenutno sprovode na Tehnološkim fakultetima u regionu

 – Informisanjem o aktuelnim temama vezanim za tehnološke inovacije i prezentacijom studentskih projekata, još su neki od načina da se diskusijama podstaknu uže orjentisane saradnje na naučnoj osnovi.

Veličinu i uticaj našeg projekta prepoznao je i Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj koji je više navrata podržao održavanje ove manifestacije.

Osim neraskidivih veza koje su godinama građene sa studentima srodnih fakulteta iz Skoplja, Kos. Mitrovice, Podgorice, Leskovca, Bora, Beograda, Zvornika, Banje Luke, Mostara, Tuzle, Sarajeva, Zagreba, Osijeka, Splita, Maribora i Ljubljane na MSST-u PROMOVISAN JE TEHNOLOŠKI FAKULTET U NOVOM SADU, GRAD NOVI SAD, kao i REGIONALNA INDUSTRIJA! Studenti se nakon prve posete Novom Sadu upravo na MSST-u uvek vraćaju u Novi Sad i nakon završetka studija.

Dani Unije

Još jedna manifestacija na koju smo ponosni, a u organizaciji SUTF-a su trodnevni “DANI UNIJE” koja je prednovogodišnji događaj čiji je osnovni cilj edukacija novoupisanih studenata prve godine o fakultetu, gradu Novom Sadu, i istoriji ova dva imena koja svuda u svetu prezentujemo! Kroz razne radionice edukativnog karaktera brucoši se upoznaju sa svim obavezama i lagodnostima koji ih na studijama čekaju. U okviru “DANA UNIJE” je i novogodišnja podela paketića, u cilju održavanja zdravog duha i tradicije, kao i Novogodišnja žurka.

Motivacioni vikend

Poslednja u nizu aktivnosti društvenog karaktera bio je motivacioni vikend na Ribnjaku kada smo okupili 50-ak članova Unije kako bi se što intenzivnije družili i zajedničkim idejama sudelovali u napretku SUTF-a i Tehnološkog fakulteta. Motivacioni vikend je postao dugogodišnja tradicija i jedna od omiljenih aktivnosti naših članova.

Sport

Učestvovanje na lokalnim, humanitarnim i evropskim sportskim turnirima takodje je vid ulaganja u budućnost fakulteta.

sutf fudbal

Dokaz je učestvovanje fudbalera našeg fakulteta na evropskom studentskom sportskom turniru na Ibici, kada su osvojili srebrnu medalju porazom od jednog od najvećih Univerziteta ESADE iz Barselone!Ovaj uspeh naših studenata propratile sve nacionalne novine i televizije, a naši talentovani fudbaleri su bili gosti raznih emisija.
Vicešampione Evrope su ispred Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu sačekali trubači i dekan prijemom u svečanoj sali.

Učešće na humanitarnom turniru „Sve zvezde tehnološkog fakulteta“