Za sva pitanja, pošalji nam mejl na [email protected]
Close

Trenutna lokacija: Početna - Studentska unija Tehnološkog fakulteta

Studentska unija Tehnološkog fakulteta

Studentska unija Tehnološkog fakulteta je nezavisna studentska organizacija, osnovana marta 2000. godine, kao deo Studentske unije Univerziteta u Novom Sadu (SUUNS, sadašnje USOUNS). Studentska unija Tehnološkog fakulteta je članica i Studentske unije Srbije, a samim tim i najveće studentske organizacije ESU (Evropske studentske unije).

SUTF je prevashodno nastala iz potrebe uključivanja studenata u kreiranje studentskog života i oživljavanja pozicije studenta kao aktivnog partnera u visokom obrazovanju. Aktivisti studentske unije Tehnološkog fakulteta su svoje prve aktivnosti usmerili na primenu Bolonjske deklaracije, reformu  visokog školstva i uspostavljanju evropskih i svetskih standarda na Tehnološkom fakultetu.

Studentska unija je organizovana po principu timova, odnosno resora, koji se svojim aktivnostima zalažu za realizaciju osnovnih ideja i ciljeva svih Studentskih unija: ravnopravnosti studenata, unapređenom kvalitetu obrazovanja, studiranju bez primesa korupcije, poboljšanom saradnjom sa fakultetima u inostranstvu i mnogi drugi ciljevi i druge ideje u zavisnosti od interesovanja njenih članova.

Članovi SUTF-a aktivno učestvuju u svim sferama studentskog života na Tehnološkom fakultetu, a najbitnije je svakako učešće u Studentskom parlamentu Tehnološkog fakulteta i Univerziteta u Novom Sadu.
Takođe, u okviru SUTF-a deluje lokalni odbor FISEC-a (Food Industry European Students Council). Sve svoje aktivnosti FISEC LC Novi Sad organizuje zajedno sa SUTF-om.